Hedemora.

Ska jobba i hedemora i dag/kväll. Ser fram i mot det. LÄnge sen nu sedan jag jobbade där..
Ska åka försiktigt på mina däck=)
i går hade mina flickor sin sista dansuppvising, (dom var så duktiga) och i och med det så var det min sista lektion. Nu har jag sommarlov från dansen.. Vi ses till hösten!! Ska lämna in listorna i dag så jag får lite lön.

I dag ska jag vara rökfri. Banne mig. Visa lite jävlar anamma nu Fia. Jag ska sluta.

Ska äta frulle nu.

Gå framför mig.
Gå bakom mig.
Gå bredvid mig.
Men gå inte i från mig.


                        Sen. Lite senare. då. Jag vilar nu.image80

****Host och fräs****

Nej, nu får det räcka banne mig. Är sjuuuuuk!! Orkar inte mer... 
Började igen med att exprimentera lite med allergimedicin..Nu skaaaa jag bli frisk......!!!!!!!!!!!!
Nåväl... regn ute, regn, regn....
I morgon ska min flickor dansa för föräldrar och så, en liten mini danshow.. sista jobbet för mig nu, sedan så har jag semester från dansen hela sommaren..=) Behöver faktiskt ladda batterierna nu.. Nu är det pärlvirkning som gäller i sommar. Kulit!!!!

I går skulle jag träffa en personlig tränare. Hör och häpna..
Min vän L fick bjuda en kompis på en gratis vecka på Svea i borlänge. Hon bjöd in mig. Så i går skulle jag träffa en personlig tränare och hon skulle väl lägga upp ett program åt mig, höra efter vad det var för träning jag var ute efter osv..tror jag..
Men jag smet.... Fy vad otäkt det var.. Jag började känna obehag redan i trappen ner till den satans träninglokalen..Väl nere i reseptionen möts jag av en donna med knall rosa glasögon, ett princessdiadem, jätte konstiga kläder, Hon var halvt hysterisk och var så himla närgången och jätte, jätte, jätte, jätte glad och högljud. Hon förkladade. "Att i dag så är det "crazy monday" Massa roliga lekar, och i bureken här, hon visar med handen, där kan du gissa hur måga kulor det är i... det var massa rea osv..."
Hon förklarade att donnan jag skulle träffa satt i ett möte och skulle bli klar och ta sig an mig om ca:15 minuter.  Hon frågade om vi ville ha kaffe medans vi väntade, sälvklart ville vi det.... Hon förklarde verkligen i detalj hur kaffe atomaten fungerade och hur det skulle låta när kopen var fylld, hon stod faktisk bredvid mig medans min kopp fylldes, hon stod väldigt nära och pratade halt hysteriskt hela tiden (med jätterosa stora glasögon och princessdiadem). Herregud! Lämna mig i fred täkte jag, jag vet väl för fan hur en kaffe atomat fungerar.. stick!!
Nåväl, där sitter jag och känner mig malplacerad.. i denna hemska miljö... Det är en sådan låssasstämning där alla låssas vara en enda stor lycklig familj, Uch! då upptäcker jag kvinnan jag ska prata med, hon har stora kanin öron på sig och en toffs i stjärten.. !! Vad i helvete...tänker jag åter igen..
Då börjar jag känna ångesten komma, det blir till och med lite svårt att andas, jag känner mig väldigt liten, väldigt otränad och VÄLDIGT malplacerad.. börjar få panik. det är hemskt. Jag vet inte hur jag ska förklara med det enda jag ville var att ta mig där i från, fy tysan! Den glada med princessdiadem kommer fram och pratar om att vi MÅSTE gå och titta på den "afrikanska powerdansen" där borta, så pekar hon med handen in i ett rum.. där finns det massa kvinnor mest i medelåldern, som har klätt ut sig i diverse sjalar och smycken, stora kjolar och för taita linnen.. Det avgjode saken.
Jag gick till den halvt hysteiska med de rosa jätteglasögonen och sa, vänligt men bestämt (jag kännde mig panikslagen vid detta ögonblick)att det här var nog inget för mig, och att hon kan hälsa till hon med kanin öronen och med toffsen i stjärten att jag inte är intresserad av något samtal....
Sedan småsprang jag upp för trappen och ut i friska luften igen.. jag andas ut och tänker på att gymmet på sjukstugan i djurås duger faktisk väldigt bra... Där står gamla tanter och farbröder och kastar bollar till varandra på sin höjd.. Ingen feikad stämmning.. Inga kaninöron, Inga princessdiadem...
Dert var otäck, jag vet inte hur jag ska förklara för er. Men fy vad jag mådde dåligt.


Igår köpte jag mig en locktång med massa olika effekter. Jag älskar den. Man kan bli så fin i håret.. Åh..

Jag drömde så konstigt i natt. Jag drömde att jag fångade en val med flugspö i älven i natt..

Har börjat scrapbookat lite... det är jätte kul. Men Jag vill bli bäst på en gång... haha! Jag vill bli lika bra som Emma=)

Här kommer lite nya bilder...
P.s.. du är en slusk=) Du är lika lortig som jag=)Var är mitt pass!!!!!!!!!

Må gott.

I dag..

Morsdag i dag.... *suck*Skule vilje ge dig något fint. Men hur..

Det är vackert väder ute i dag, ser du det?

I dag är det mammornas dag, i dag är det din dag.

Min mamma.. Birgitta.

Kramar till dig på Morsdag!!


HUbbare.

Hå hå.. !

Så igår var det dags att ses igen, efter ett år. Det kändes precis som vanligt. Den mycket igenkännande nervositeten kom smygandes i den satans rundan=) Fick lov att slänga en diskret kik på tröjan om det syndes hur hårt mitt hjärta slog. Självklart gjorde det inte inte det. Och de tre livliga barnen som följde med lättade faktiskt upp stämmningen lite.  Tänk att det är så otäckt att prata inför just dom där männiuskorna.... annars så är jag ju faktiskt ganska bra på att vara i centrum och så, då gillar jag ju det nästan.. Men bland dom så blir jag så otroligt nervös..
KOnstigt. Men ack vad jag sakanr det, låter sjukt.
Jag saknar hela klassen, jag saknar till och med dom jag inte saknar...=)
Det var så underbart att få träffa min  Pumba jenny penny!! Bergsgeten och madde. Gudfisken och leoni..
image70
Lite egoistiskt kort kanske...haha.. jag och jenny!

För övrigt så allt sig likt på näset. Jag är super förkyld eller allergisk eller vad tusan det nu är. Jag jobbar och har jämna plågor och lägger ner alledes för mycket tid på tradera..
Börjar faktiskt längta efter solen nu.. Är likblek, likblek och söndersnyten snok= inte vackert.
Har köpt massa pensér och satt ut i blomlådan och mina amplar. så fiiiint!!!

Ikväll ska mina flickor dansa på cosmoz. Kul för dem. Hoppas det gr bra.. Det gör det nog.

Nu ska jag lägga mig och vila lite.. tröttis..


Må gott.
Hjärnan tänker, vad ska jag göra under tiden...


Jag vill ..

Jag vill bara, bara vara
Slippa tänka och förklara
Aldrig tveka, bara leka
Den som kräver ska jag neka

Andra ställer krav, hur de vill att det ska va
Man blir pressad, alltid stressad, av vad de vill ha
Jag har börjat se och känna efter hur jag mår
Varför ska man ge så mycket mer än vad man får?

Jag vill bara, bara vara
Slippa tänka och förklara
Aldrig tveka, bara leka
Den som kräver ska jag neka

Tiden flyger fram, hinna hunnit hann
Klockan ringer och alla springer från sin trygga famn
Säg mig, när ska alla dessa människor få ro
Inte före bokslutet i himlen kan jag tro

Jag vill bara, bara vara
Slippa tänka och förklara
Aldrig tveka, bara leka
Den som kräver ska jag neka

Livet är så kort, det är lätt att glömma bort
Man presterar och levererar i både vått och torrt
Men dagarna och nätterna ska gå i harmoni
Allting blir så lätt när man förstår att man är fri

Jag vill bara, bara vara
Slippa tänka och förklara
Aldrig tveka, bara leka
Den som kräver ska jag neka

Rootvälta.

Fotfäste

Håller du på att tappa fotfästet? Sätt på dig ett par tyngre skor.


Sommar på G.

Hej på er.
Hoppas ni njuter lika mycket av våran vackra natur som jag.
Lite nya bilder.


Jag har varit ute och fiskat tre gånger när jag skriver detta, har dock inte fått någon fisk. Men napp har jag fått, bottenapp, vassnapp, trädnapp och bryggnapp... Haha! Att det ska vara så svårt ibland att träffa vattnet när man kastar.. Hihi. Har fått ett alledes eget drag, ett rosa så klart. Rosa faran heter det.

Nu ska jag iväg snart och ha en danslektion.. KUL!
Må gott. Se er omkring, det är så fint, det känns som gräset och träden ler...

Go Lingonsylt!!

Varför har lingonsylt så dåligt rykte? Varför är jordgubbsylt så poppulärt? Äppelmos det glöms bort.
Lingonsylt är ju så gott, jag blir förbannad på att det har så dåligt rykte. Vad vore gröt utan lingonsylt? Blodpudding utan lingonsylt? Järpar köttbullar osv....? Nej, jag tycker vi ska lyfta fram lingonsylten lite..
image59

I dag är jag ledig, så himla skönt. har jobbat massor i helgen och behöver få vila i dag.. Är på väg ut på en promenad nu, vill plocka liljekonvaljer. Hoppas jag hittar några.. Min förkylning ger sig aldrig. Allergi?
Hoppas ni har det bra.
With Love, Fia


Det gnager...

...någonting håller på att gnaga sönder min hjärna, Tror det är hjärnspöken. Skulle behöva något botemedel, kanske ska jag höra efter hos "Anticimex" En riktig hjärnrensning tack!! *morr* Det är så drygt. Jag måste tro på mig själv, du duger fia!!! Knasbritta!!

Sitter på jobbet och har sååå tråkigt.. Vill hem, vill hem nu!! Vill ha chips och dipp, chocklad och läsk. En bra film, raggsockor, lovis, myskläder och sovmorgon i morgon... men nä...

Jag och Sanna håller på och planerar våran Ullaredsresa i sommar.. blir vecka 31 eller 32... oj, vad skoj det ska bli. Är det något jag kan så är det shoppa. Och shoppa billigt är ju så himla kul...*längtar*

Har varit riktigt bamsebrak förkyld också, hemma från jobbet och så.. humm... inte bra tt dans med 38 grader i feber..hade lyssnat på alla råd om att hålla mig lugn och inne så hade jag väl förmodligen blivit friskare fortare, hatar när andra har rätt och jag har fel!! Men nu är jag snart fit fore fight igen, lite hosta och snor kvar bara... SNOR SNOR SNOR SNOR SNOR SNOR!

Har varit på Klassfest också. 10 år sedan vi gick ut 9:an. Det var så himla skoj. Kul att träffa dom som kom. Hoppas man får upp kontakten med vissa igen, ska nog åka till Uppsala snart och hälsa på en gammal kompis från förr, min bästis på mellanstadiet. Kommer bli kul. Klassfesten: Tja vad säger man, dom flesta var sig lite, lite snyggare, lite mindre hår på huvudet och mer i ansiktet (killar), de flesta med en anorlunda dialekt, ringar på ringfinret, ah..och så.. det var i vilket fall  en jättekul kväll!!

Nu gnagde det igen....... Stick!

Jag saknar lisa, jag saknar  gymnasitet, Jag saknar Mamma, Jag saknar mycket, jag saknar dig, jag saknar att känna doften av häst och hästskit, jag saknar mormors mat, jag saknar....jag är bra på att sakna.

Jag ska tatuera mig....snart.....om det bara kundre rulla in lite stålars....

kaffedags.
Må gott.

En dikt.."Fyllot & Miss World

Han låg där i rännstenen, det gjorde han rätt ofta
I en utsliten rock och en trasig gammal kofta
Han hade tappat ena skon när han fallit omkull
Han kunde inte gå, nej, han var alldeles för full
Det var 12 år sen nu, hon hade kastat ut en
Bytt alla låsen och ringt efter snuten
Men det var glömt, inga minnen han bar
Fast nycklarna hade han kvar

Det var årets sista kväll och fullt av folk på gatan
Raketer flög i luften, det var festligt som satan
Alla var så lyckliga och skålade med varann
Men det var ingen som brydde sig om en drucken gammal man
Det blev natt, den blev kall och vinden blev kulen
Det började snöa från en himmel så mulen
Och där låg han och frös som ett svin
Men då stannade en limousine...

Bakdörren öppnas, där sitter en kvinna
Hon är vacker och blond som en sagans gudinna
Hon säger: Välkommen in! Och bjuder så flott
På cigarr och på en konjak som värmer så gott
Och hon smeker hans kind, hennes händer är varma
Och han tar henne ömt i sina skakiga armar
Sen får han en kyss så het
Och den varar en evighet...

Gryningen randas i den frostnypna staden
Allting är stilla, och där på trottoaren
Under ett täcke av vitaste snö
Ligger liket av ett fyllo, lämnad där att dö
Han har frid, han är lugn och fryser ej mera
Det ser ut som om han sover, och i drömmen så ler han
För i morse när klockan slog fem
Kom en ängel och tog honom hem..."

Lars Demian
  

Jag är beroende...

-Hej, jag heter Sofia och jag är tradera beroende.
-HEJ SOFIA!!.

Så jag har fastnat i tradera träsket och det är alledes.... alledes underbart!
Jag har bjudit och fått så mycket fint... vågar jag skriva hit allt mån tro... ja för tusan.
Så..
* Ett bar assnygga Bik bok baggy jeans.
* Ett par superfina fornarina jeans.
* ett par jeans till.
* en hårtrimmer till mina djur.
* En topp.
* Paprika fröer.
*Tre ganska fula toppar till.
*Två snygga hårband från bik bok.
* Två parfymer
* ett doftprov.
* En lotion, nej två.
* negeldekoration.
* Just ja, ett par skiiiiitfula jeans till.
* en fin, varm tröja.
* och ett par baggybyxor till från bik bok.

OJ, blev det såååå mycket! Hoppsan... he he.

Ska nog ta det lite lugnt nu med tradera.

För övrigt så är jag sjuk.. förkyld som tusan. Ont i halsen, feber och värk i kroppen... Har varit hemma från jobbet i två dagar. Ska jobba i morgon. Jag måste åka och ha två danslektioner i dag vilket faktiskt inte är så bra kanske. Med tanke på hur jag känner mig i halsen... men men... jag har ingen vikarie för mig. Ska ta det så lugnt jag kan. Men jag vet hur jag funkar när musiken kommer i gång. Då känner jag inte av någon sjukdom.... typiskt mig.

PÅ onsdag nästa vecka ska jag till en skola i borlänge och visa upp min cirkel i pärlvirkning... kulit!!

Håller på med ett stort projekt nu, jag håller på och virkar en bikini.. trekants.. himla cool faktiskt!

......tänk att det vart så mycket på tradera, kan inte riktigt släppa det..=/ Vågar jag räkna ihop vad allt har kostat? Humm.. nä.

I helgen ska jag på klassfest, 10 år sedan vi gick ut nian.. spännande. Alla nior i djurås och mockfjärd+ alla som  är födda -76 (som gick ut nian för 15 år sedan)... det blir ju många det... skoj!

Nä.. nu ska jag ta en värkis och en kopp te.. vila en timme och sedan dra till borlänge..
Må gott.

Söthjärta.

Den kvällen somnade jag med ett stort leende på läpparna och kände mig varm om hjärtat. Dagen därpå hade jag en grön tröja som det stod "Söthjärta" på mig.
Den dagen låg alla planeter rätt. Den dagen var magisk..

Spökhuset.

Godmorgon.
Sitter här och laddar för dagen med en kopp rykande kaffe. I dag är det premiär med Spökhuset. Det blir två föreställningar i dag. Sedan är det slut, känns återigen konstigt. Något man jobbat för i ett års tid, tar slut på mindre än en dag. Och då ska ju allt vara perfekt. ( perfektionistens ögon= mina ögon).
Det kommer nog gå bra. Dom är så modiga och söta. Jätte duktiga!!
Så efter peremiärer så ska vi ha lite premiärfest. Roligt! Kanske ska jag och lisa ut och på Bolanche sedan.

I dag släpper Bullit sin skiva. Dom ska spela och singera (stavning?) Skivor på kuppan i dag. Ska dit och Lyssna till Tolv, köpa en platta. Jag är så stolt över dom och jätte glad för deras skull. Dom har gjort ett jävla jobb och jag hoppas att detta blir deras år.. Har det på känn... Grattis Grabbarna grus!!!  Så mina trogna läsare, Köp nu skivan.. Tror den heter Bullitwille.

I morgon ä det Rättviksmarknad som gäller!!! Wiiiii!!!! I love!
Oups...en timme kvar till jag måste åka... och jag har fortfarande inte ätit frulle eller duschat, ännu värre jag har inte valt kläder än!!!!!

Satan i gatan nu blev det bråttom....
Ha en underbar dag!
Sköt om er!
Kramar.