Äpple, semla, mackor. Kaffe.

Jag sitter här och har bestämt mig för att i dag ska jag minsan äta nyttigt. Slarvar för mycket med där med att äta, glömmer liksom bort det. I går var min vän här, vi drack kaffe och kedjerökte som vanligt. Klockan var vid 18:00 snåret.  När Hon frågade mig vad jag hade ätit i dag, jag tänkte och tänkte... humm. mackor och två semlor. Hon suckade och styrde upp en korvstroganoff åt mig. *ler* Gött när någon lagar maten åt en, för det är ju laga som är drygt, det tar tid och man lucktar lök om händerna sen.. äckligt. äta går ju himla bra.

Nåväl i dag har jag ätit te och mackor, ett glas vatten och ett äpple. Skitbra juh. Ska försöka äta lunch och något till kvällen också. Det låter löljigt det jag skrivit, hur svårt kan det vara att äta ordentligt, men ni som känner mig förstår. Det är som jag har något handikapp när det gäller mat, Som dyselektiker. Dom har svårt med läsning, jag har svårt med fixa mat, nyttig mat.*ler*

Vätska.
Det är det svåraste. Folk snackar om att dom kan dricka flera liter vatten om dagen. Jag kämpar med att få i mig en halvliter. PÅ sommaren går det bättre, men när man inte är törstig så då går det inte..
I dag SKA jag dricka en liter.

Jag som rör mig så mycket måste vara snäll mot min lilla kropp. Jag är elak mot den när jag gör så att den får kämpa och slita utan energi och utan riktigt med vätska. Skärpning Fia!!!!!!!

Det sprukna vattenkruset.

Det var en gång en man som hade två vattenkrus. Krusen fäste han i vadera änden i en lång pinne, som han la över axlarna varje morgon när han gick för att hämta vatten från floden.

Det ena kruset var i perfekt skick, medan det andra hade en stor spricka som gjorde att kruset var bara halfullt efter promenaden från floden till huset.

En dag när mannen höll på att fylla krusen i floden, kunde det sprukna kruset inte vara tyst längre

"Jag skäms så förskräckligt", grät kruset. "jag gör ett uselt jobb. På grund av min spricka får du bara hälften så mycket vatten av mig som du borde. Jag känner mig misslyckad!"

"Jag visste inte att du kände så här". Svarade mannen bekymrat. "Men gör mig en tjänst. På vägen tillbaka till huset, titta då noga på vägen".

När de kommit tillbaka till huset frågade mannen:

"Lade du märke till de vackra blommorna vid vägkanten?"

"Ja", snyftade kruset.

"Lade du märke till att de bara växte på din sida av vägen? Du förstår, jag har vetat om din spricka. Därför planterade jag blommor vid vägkanten, som du har vattnat varje dag. Om du inte varit som du är, skulle jag inte varje dag kunnat plocka blommor att sätta på bordet. Utan din spricka, skulle både vägkanten och huset saknat denna blomsterprakt!"


Be inte om att få ett lätt liv, be om att bli en starkare människa.
Be inte om uppgifter som motsvarar dina krafter, be om kraft som motsvarar dina uppgifter.